TEGENSLAG

Gepubliceerd op 25 december 2021 om 00:41


27.2.2020 door Erik Berendsen

Na een zwaar teleurstellend 2019, waar door een knieblessure alle hoop op goede resultaten vervloog, er een breuk kwam met Sunweb gevolgd door de overstap naar Jumbo-Visma, ligt alles wat Tom Dumoulin doet onder een vergrootglas.

 

Het uitstellen van zijn debuut voor Jumbo-Visma werd zo breed uitgemeten in de pers, dat het leek alsof zijn carrière al voorbij was. Hij zou over zijn top heen zijn, hij zou mentaal zwak zijn, de knie zou nooit meer beter worden. Wisten ze bij Jumbo-Visma wel waar ze aan begonnen waren? Een parasiet is een organisme of een virus dat zich ten koste van een ander organisme waarmee hij samenleeft in stand houdt en vermenigvuldigt. De parasiet gebruikt de gastheer als voeding waardoor deze verzwakt. De schade aan de gastheer is niet zo groot dat deze aan de relatie ten onder gaat.

 

De cynische wielervolgers, maar ook sommige mensen van de pers leken zich haast te verkneukelen aan de berichtgeving rond Tom. Als ware parasieten genoten ze van de berichtgeving, ze voedden zich met negatieve berichtgeving, gelukkig groeiden ze er alleen zelf van, ze vermenigvuldigden niet, hoewel ze wel flink hun best deden Twitter of andere sociale media. Onderzoeken toonden aan dat Tom ook last had van parasieten in zijn darmen. Met de juiste behandeling zal hij daar geheel vanaf komen. Van uitstel dus geen afstel, een paar extra weken om ons nog meer te verheugen op zijn debuut.

 

Tot die tijd zullen we onze aandacht ook op de andere renners van het team richten. Dylan harkte zijn eerste overwinningen al binnen, Gijs Leemreize mocht wél zijn debuut maken, wat hij zeer verdienstelijk deed op de flanken van de Ventoux. Daartegen helaas nog geen Steven Kruijswijk in actie, een haperende knie vertraagd zijn seizoensopening, maar het rijden van Sepp Kuss, de rentree van Wout van Aert zijn wel weer redenen om ons te verheugen op de koersen die gaan komen. Met een vergrootglas zal ik ze volgen, van start tot finish. Eerste afspraak, zaterdag 29 februari in Gent!!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.