WAAR BLIJFT DE SLOVEEN

Gepubliceerd op 25 december 2021 om 01:00


24.6.2020 door Jonatan

Tom Dumoulin wordt tevreden gesteld met de komst van Sam Oomen en Arthur van Dongen. Dylan Groenewegen is herenigd met zijn team de Rijke-Shanks maatje oftewel Christoph Pfingsten en er werden kosten noch moeite bespaard om zijn trein wereldtop te maken.

 

Primoz Roglič, de grootste vis uit de kopmannenvijver, komt er karig vanaf. Sinds zijn komst moet hij het stellen zonder landgenoot, nu zelfs Bianchi word afgedaan komt de Poolse soigneur Michael Szyszkowski geografisch gezien nog het dichtst in de buurt. Dat terwijl we Roglič toch wel licht nationalistisch mogen noemen.

Zijn ze er dan niet? Weldegelijk, onder andere 1 van de grootste grote ronde talenten, de beste daler en een breed scala aan klimmers komen van Sloveense bodem. Laten we de opties voor seizoen 2021 eens polsen:

Op de 3 Sloveense toppers na (Roglič zelf, Pogačar en Mohorič) zijn alle Slovenen die nu in de WorldTour rijden einde contract, dat bied kansen! Bijvoorbeeld Jan Tratnik, een 30 – jarige hardrijder met een goede tijdrit/proloog in de benen. 3 keer raden wie hij versloeg in de proloog van de Tour de Romandië in 2019.

 

Een aantal sterkhouders type hard trappen op vlakke wegen zit tegen pensioen aan te hikken bij Jumbo – Visma dus Jan Tratnik zou zomaar eens een goede optie kunnen zijn. In mijn ogen de 2e goede optie is Jan Polanc, niet omdat hij ook Jan heet maar vanwege zijn kwaliteiten als de weg omhoog loopt.

Als Dylan Groenewegen zichzelf een Franse berg opscheld ergens in de achterhoede rijd deze 28 – jarige Jan Polanc stug door aan kop. In de Giro 2019 heeft Roglič al van zijn achterwiel mogen proeven. Kortom, die Sloveen komt er. De vraag is alleen wanneer.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.