KEUZES

Gepubliceerd op 25 december 2021 om 01:19


5.7.2020 door Jonatan

Waar is Jumbo – Visma nu het beste in? Vorig jaar heeft Jumbo – Visma zich definitief (weer) op de kaart gezet als klassementsploeg. 3e in de Giro, 3e in de Tour en winst in de Vuelta, het kon niet op. Grootste slokop Primož Roglič heeft trouwens al zo’n erelijst opgebouwd dat zijn 3e plek in het eindklassement van de Giro d’Italia bij ProCyclingStats geen plekje krijgt bij zijn ‘Top Results’ sectie.

 

Daarnaast is ook sprintbom Dylan Groenewegen nog steeds van de partij, op pure snelheid schat ik hem in als beste ter wereld. Helaas voor ‘de Bowlingbal’ zitten er meer aspecten aan sprinten, positioneren is daar één van. Daar heb je fikse concurrentie van Caleb Ewan met zijn 1 meter 65 en Peter Sagan met zijn geweldige behendigheid, durf en af en toe een elleboogje. Doet niks af van het feit dat in elk lijstje Dylan Groenewegen bij de beste 5 sprinters staat, een absolute topper dus.

Om te helpen met dat positioneren heeft hij nu sporadisch ook de hulp van Wout van Aert, die heeft echter meer kwaliteiten. Ik kijk nu al reikhalzend uit naar zijn klassiekercampagne bijvoorbeeld. Nu zit Jumbo – Visma dus met de ongekende luxe dat ze wereldtop zijn in de klassiekers, het sprinten, tijdrijden, klassementen in grote rondes en rondjes van een week.

 

Mijn vraag is, voor hoelang? De laatste 10 jaar zijn er eigenlijk 2 ploegen bij in de buurt gekomen, wel te verstaan Quick – Step vorig jaar zou je zo kunnen zien doordat Alaphilippe een aardige rol speelde in het klassement van de Tour de France. Ineos 2012 was ook allround ‘dominant’ op die 3 kernaspecten van het wielrennen: klassementen, sprinten en klassiekers. Vooral de laatste 5 jaar verwaarloost Ineos de laatste 2.

Dan ga je denken, waar moet Jumbo – Visma dan op focussen? Maar hoe meer ik erover nadenk hoe meer ik erachter kom hoe uniek deze positie is, de kopmannen liggen allemaal nog jaren vast en ook met de hoofdsponsors is een stabiele overeenkomst. Kanttekening is wel dat wielrennen tegenwoordig het voetbal achterna gaat, de betrouwbaarheid van contracten flink is gedenigreerd.

 

Dus Jumbo – Visma fans, geniet nog maar even van al dat geel vooraan in elke koers of het nu bergen zijn of vlakke wegen want voor je het weet beleven we dat over 10 jaar pas weer.

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.