ONRUST IN JE LIJF


24.2.2021 door Erik Berendsen

Op de site van thuisarts.nl staat het mooi omschreven:

 

  • - U heeft vooral 's avonds en ’s nachts last van tintelingen, kriebel of een vervelend gevoel in de onderbenen.
  • - Daarbij voelt u een onbedwingbare onrust in de benen: u ‘moet’ bewegen om het vervelende gevoel even kwijt te raken.
  • - Het is lastig om rustig te liggen. In uw slaap maken uw benen soms vanzelf schokkende bewegingen.
  • - Hierdoor slaapt u minder goed.

Sinds afgelopen weekend heb ik hier last van. Al maanden ben ik niet vooruit te branden geweest en nu ineens kan ik niet meer stil zitten. Het is geen pijn, het is geen jeuk, het is een onbedwingbare onrust. Het lijkt wel of dit seizoen afhankelijk is.

 

Zo snel de winter kwam is hij ook weer verdreven door de zon. "Van ijs om op te schaatsen naar ijs in een hoorntje", menig ijssalon maakte de grap afgelopen week. Hij was dan ook te gemakkelijk om te laten liggen. Maar hoe ga je hier als wielerfan mee om? Elke wielrenner houdt van schaatsen, oké bijna elke wielrenner. Antwan Tolhoek kwam zelfs eerder van hoogtestage naar huis om te kunnen schaatsen op natuurijs, ga eens na hoe gek het was geworden als de elfstedentocht echt in beeld was gekomen! De vraag blijft, hoe kom je in de stemming voor het wielerseizoen als je nog dagelijks de blaren van het schaatsen aan het invetten bent met uierzalf?

 

Één weekend met veel zon is voldoende blijkt wel, het schaatsen zijn we alweer vergeten, de laatste veldritkoers moest het doen met een minimale bezetting en ride-solo is abuis vergeten en grote groepen wielrenners zie je op zondagochtend door de velden knallen. Het liefst kruipen we allemaal weer op ons stalen ros, hoewel menigeen tegenwoordig een carbon racemonster heeft. Met de komst van de voorjaarszon is de zin ook weer helemaal terug.

 

Toch blijft de onrust door mijn lijf gieren, één rondje, twee rondjes, tegen de zin van mijn vrouw in zelfs drie rondjes fietsen, het heeft allemaal geen zin, de onrust wordt er niet mee gestild. Hoe heerlijk de zon ook is, hoe heerlijk het ook is om weer energie te krijgen, een remedie tegen de onrust is niet te vinden. De BBQ is onderhand alweer schoongemaakt voor gebruik, een appelboom hoef je maar één keer te snoeien hoor ik van mijn vrouw, de hond geeft aan dat hij echt niet zes keer per dag hetzelfde rondje wil wandelen, als de kids reageren met "alweer" als je vraagt of ze willen voetballen, weet je dat je daar ook de oplossing niet zult vinden.

 

Het is niet voor het eerst en eigenlijk weet ik het ook wel, het is de koers, de koers en niets anders dan de koers! Ze koersen alweer in de woestijn, naast in het veld heeft Mathieu op de weg ook alweer gewonnen, of was het geen weg maar een erg droog veld waar ze doorheen reden? Het was niet de winst van Mathieu. Uit chauvinistisch oogpunt bezien erg leuk, maar die tweede plek van David Dekker, dat was veel leuker. Een eerste koers bij de grote mannen en je dan zo van voren weten te houden in een waaierrit, grote klasse! David gaan we nog vaker zien dit jaar, de komende jaren.

 

Het echte werk begint uiteraard zaterdag pas, voorspel wordt vaak overschat zeg ik altijd maar. De Omloop en Kuurne, het weekend waarin het voorjaar echt begint. Kassei na kassei, bij elke klap zullen de renners harder moeten trappen om druk op de pedalen te houden, en wij? Bij elke kasseistrook genieten wij meer en meer......dat het voorjaar maar lang mag duren.

 

Ohja, en nog even over die thuisartsen....

 

Behandeling van rusteloze benen:

Bij rusteloze benen worden meestal geen medicijnen gebruikt omdat de medicijnen zeker niet altijd helpen. Ze kunnen ook verschillende bijwerkingen hebben.

 

Ze weten het daar nog niet, maar er is dus wel een medicijn........HET IS KOERS! Enige bijwerking is verslaving.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.