Wout was op de afspraak

Gepubliceerd op 28 februari 2022 om 12:29

door Erik Berendsen

 

Weet je nog die eerste keer dat je een afspraak wilde maken met dat ene mooie meisje bij je in de klas? Schoorvoetend en met een piepend stemmetje vroeg je haar of ze vrijdagmiddag met je naar de bioscoop wilde en of ze het leuk zou vinden als jullie samen eerst nog langs de Jamin zouden fietsen. Die allereerste keer vragen was moeilijk, heel moeilijk, maar dat “ja, lijkt me leuk” gaf je zelfvertrouwen een flinke boost. Dat allereerste afspraakje was ontzettend spannend, dat het uiteindelijk zo’n geslaagde middag werd had je niet durven dromen. In de jaren die zouden volgen werd de manier van vragen steeds overtuigender, het werd nog net niet dwingend, maar ruimte voor twijfel was er niet.

 

Een kleine Wout Van Aert zal ook ooit die eerste keer hebben gehad. Ooit met een piepend stemmetje tegen zijn ploeggenoten gezegd hebben dat hij zich goed voelde de afgelopen dagen, schoorvoeten zijn ploeggenoten proberen te overtuigen om voor hem te rijden dit weekend. Hoe groot zal de ontlading geweest zijn toen bleek dat hij bij de besten hoorde, of toen bleek dat hij zelfs kon winnen? De weken die erna volgenden zouden zijn ploeggenoten weer voor hem willen werken. Met elke keer dat kleine Wout bij de eerste wist te finishen groeide zijn zelfvertrouwen, elke keer had hij er minder moeite mee om zijn ploeggenoten te vragen om voor hem te werken.

 

Kleine Wout is al lang geen Woutje meer, hij is een grote geworden, een hele grote. Hij hoeft zijn ploeggenoten niet persoonlijk te vragen om voor hem te werken, ze weten dat ze voor hem moeten werken. De ploegleiding stelt zelfs een team samen om hem heen, Wout hoeft alleen maar op de afspraak te komen. Afgelopen weekend was er één afspraak, voor het Noord-Europese wegseizoen zelfs dé afspraak. Deze afspraak omvatte de opening van het wegseizoen als zijn De Omloop, nu de stofwolken neergedaald zijn kunnen we maar één conclusie trekken. Wout was op de afspraak!

 

Supporters van Jumbo Visma hadden hoge verwachtingen voor dit weekend, voor de eerste afspraak van het seizoen. Voorafgaand zet je de namen op een rij die de ploeg zouden komen versterken, als achteraf blijkt dat het inderdaad echt versterkingen zijn, dan is de vreugde alleen maar groter. Dat Wout Van Aert op de afspraak zou zijn verbaasd eigenlijk niemand, de resultaten in de modder in de afgelopen winter logen er niet om, maar dat hij de lijn op de weg zo door zou trekken was wel erg prettig om te zien. Naast Wout waren ook Tiesj Benoot en Christophe Laporte op de afspraak, Tiesj in De Omloop en Laporte op weg naar Kuurne. Dat daarnaast Tosh van de Zande, Pascal Eenkhoorn, Mike Teunissen en Nathan van Hooydonck zeer verdienstelijk en tot in de finale aanwezig waren geeft veel vertrouwen voor de rest van voorjaar.

 

Het voorjaar is “slechts” één weekend onderweg, maar ik weet zeker dat er nog veel moois wacht. Wout weet wel hoe hij zijn ploeggenoten moet vragen, het zal niet met een piepend stemmetje zijn, het zal niet schoorvoetend zijn. Dwingend en met volle overtuiging zal hij zijn manschappen motiveren om er een mooi voorjaar van te maken, wanneer is de volgende afspraak??

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.