Het talentvolle Tourteam

Gepubliceerd op 25 juni 2023 om 18:10

door Saar de Reu

 

Collegiale Christophe, Nuchtere Nathan, Weerbare Wilco, Team Player Tiesj, Superman Sepp, Wonder Wout en Jeugdige Jonas staan op zaterdag 1 juli aan de start van de Tour de France, met een missie, de gele trui opnieuw mee naar huis nemen.

De Tour van vorig jaar herinner ik mij als één van ups en downs, met vooral ups.
We hadden Wout die de ene ereplaats na de andere behaalde, drie etappes en de groene trui won, een trouwe helper van Jonas was en het hele peloton schrik inboezemde.
Ook was er Christophe, die naast zijn ontelbare Lead-outs die hij deed voor Wout, ook zijn eerste Touretappe wist te winnen.

De grootste down, was ongetwijfeld de val en bijkomende schouder ontwrichting van Primoz. Het was al enorm indrukwekkend dat hij überhaupt nog kon verder rijden, het feit dat hij later ook nog eens een cruciale rol speelde in de Tour overwinning van Jonas was ongelofelijk.

Ik vernoemde hem net al, de grootste up van de hele Tour , Jonas. Hij deed hetgeen wat iedereen onmogelijk achtte, Tadej Pogacar weerhouden van het winnen van zijn derde Tour de France.
Steven, Nathan, Tiesj en Sepp verdienen eeuwige roem voor hun knappe prestaties die ondergewaardeerd blijven.

Kortom de Tour de France 2022 is een Tour om nooit meer te vergeten, het is datgene wat je je voorstelt bij de slogan #samenwinnen.

Het wordt niet makkelijk om vorig jaar te evenaren maar met zo'n Talentvol Tour Team is er geen twijfel mogelijk dat de (gele) droom vervullen realistisch is


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Bernard (Erol)
3 maanden geleden

Prachtig verwoord artikel Saar, je bent een natuur talent.