De balans

Gepubliceerd op 5 juli 2023 om 20:16

door Saar de Reu

 

De balans op je fiets vinden zodat je niet valt.

De balans vinden tussen het klassement van Vingegaard en de etappes voor Van Aert.

De balans vinden tussen mindgames en kinderachtig gedrag.

De balans opmaken na de eerste 5 Touretappes.

 

Etappe 1 – Tweelingen dag

Op 7 augustus 1992 werd er een tweeling geboren in Bury, ze kregen de naam Simon Philip Yates en Adam Richard Yates, hun ouders hadden waarschijnlijk nooit verwacht dat beiden 30 jaar later om de ritzege en bijkomende gele trui zouden strijden in Tour De France. Wat dus uiteindelijk een mooi begin bleek voor UAE was het voor anderen toch een dag om snel te vergeten. Mas en Carapaz vielen en hun Tour zat er meteen op.

 

Etappe 2 – Like a child

Opnieuw een rit in het Baskenland, opnieuw een oersterke Van Aert en een slimme Fransman, genaamd Victor Lafay. De teleurstelling was enorm bij Wout Van Aert, vanop het stuur slaan en een frustratiekreet tot gooien met zijn drinkbus en fiets. Pogacar strooide nadien nog wat zout in de wonde door Wout na te doen en er aan toe te voegen: “like a child”. In België was er weer het jaarlijkse (belachelijke) Tour onderwerp, Wout krijgt niks terug van Jumbo – Visma, Vingegaard kon ook eens iets doen voor Wout, stank voor dank,…

 

Etappe 3 – Afgeweken van de lijn of niet?

Vandaag was er de eerste massasprint, met uiteraard een nerveuze aanloop ernaar toe. Philipsen won de etappe, maar daar was nog even twijfel over. Het leek erop dat hij afweek van zijn lijn, maar doordat de ASO er weer maar eens voor zorgde dat de laatste honderden meters niet recht waren, konden ze hem niet declasseren. Hoewel het vrij duidelijk was dat Van Aert niet kon sprintten doordat hij ingesloten werd door Philipsen. Deelde Pogacar opnieuw een prikje uit: “He didn’t have the legs anymore”.

 

Etappe 4 – Jasper “not” a disaster

 

Een veilige aankomst, werd op voorhand gezegd, de vele bochten in combinatie met het frisse peloton was duidelijk niet geslaagd. In de laatste kilometers viel de ene na de andere renner. Philipsen won na een “twijfelachtige” maar indrukwekkende lead-out van Mathieu van der Poel.  Gelukkig bleven alle Jumbo-Visma renners veilig!

 

Etappe 5 – ontketend

 

Een ontketende Vingegaard, dat is wat we zagen vandaag, met knap voorbereidend werk van de hele Jumbo-Visma ploeg. Wout van Aert die opnieuw bewijst dat hij de beste “in dienst rijdende renner” is, Benoot en Laporte die vooraan het mooie weer maakte. Kelderman, Van Hooydonk en Kuss die Vingegaard de hele etappe bijstonden. Dat Kuss ook nog Pogacar kon volgen, was een mooi extraatje. De twijfels over de sfeer in de ploeg enkele etappes geleden waren duidelijk onterecht.

 

De balans opgemaakt na de eerste 5 etappes, Jumbo-Visma staat er goed voor


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.