Drie

Gepubliceerd op 20 september 2023 om 20:02

door Saar de Reu

 

Drie, een cijfer, een priemgetal, maar voor Team Jumbo-Visma, zo veel meer.

Drie, het aantal gewonnen grote rondes dit jaar. Ze wonnen De Giro d’Italia met Primoz, de Tour de France met Jonas en verassend De Vuelta a Espagna met Sepp, of beter gezegd GC KUSS.

Eén-twee-drietje, het gebeurt al niet zo vaak in worldtour wedstrijden, toen ze het volledige podium vulde in de rit naar de Angliru (Vuelta) vielen vele monden al open. Dat ze later ook nog met z’n drieën op het eindpodium stonden in Madrid had niemand zien aankomen, ongetwijfeld de teamprestatie van het jaar!

Drie, het aantal grote rondes die Sepp Kuss afwerkte in 2023, waarvan hij er één won met de steun van 2 grote kampioenen, Primoz Roglic en Jonas Vingegaard. Hoewel er op sociale media heel wat heisa was over de (niet bestaande?) drie verschillende kampen werd gemaakt, was het in week drie duidelijk. De o zo loyale helper, die ongelooflijk goed kan klimmen werd beloond voor zijn vele werk, hij zou zijn eerste grote ronde gaan winnen. Of er nog meer volgen, dat is dan maar de vraag. Als je het aan Sepp Kuss zelf vraagt, niet. Ik citeer (Rit 20 Vuelta) : “Never again!”.

Drie, de meest treurig tot nu toe. Wielrennen is geen rozengeur en maneschijn, daar werden we dit jaar jammer genoeg al enkele keren mee geconfronteerd.

Deze drie staat voor de drie mooie seizoenen die Nathan Van Hooydonk voor Team Jumbo – Visma reed, waar op woensdag 20 september een abrupt einde aan kwam. Zijn gezondheid laat het helaas niet meer toe om te koersen.

Nathan, een helper door en door, die voor zijn kopman door het vuur gaat, die heel goed in de groep ligt, die altijd goede interviews aflegt, die zich op 3 jaar tijd ontwikkelde naar een renner die iedereen in zijn ploeg wilt. Een mooi voorbeeld van hoe renners groeien bij Jumbo – Visma, een mooi voorbeeld voor iedereen!

Van hier uit, wensen ik en heel TJV-Supporters Nathan heel veel sterkte, moed en geluk. We zullen je missen in het peloton! Hopelijk staat het geluk snel weer aan jouw zijde.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.