Etappe 2

Budapest › Budapest

Lengte 9,2 km
Hoogtemeters 81
Individuele tijdrit

 

Vandaag stond er een vlakke individuele tijdrit op het programma die eindigde met een kick, een beetje hetzelfde profiel als de rit in lijn van gisteren. De slotklim in het centrum van Boedapest had een maximale stijgingspercentage van 14%. De eerste renner die een snelle tijd neerzette was de Brit Dowsett, die lang in de hotseat mocht plaatsnemen. Het waren de mannen van Jumbo-Visma die ervoor zorgde dat hij na een uurtje dan toch de douche mocht opzoeken. Eerst was het Jos van Emden en even later de Italiaan Affini die de snelste tijd aan de finish hadden. Affini zou uiteindelijk op een 13e plek eindigen.

 

De eerste renner die onder de tijd van de Italiaan dook was de Duitser Kamna. De renner van Bora zette een serieuze tijd neer die uiteindelijk goed zou zijn voor een 8e klassering. Het was Tobias Foss, weer een renner van Jumbo-Visma die zijn tijd uit de boeken zou rijden maar die werd alweer snel gepasseerd door de Italiaanse kampioen Sobrero. Dat dit een tijd zou zijn die goed genoeg was voor een podium was op zich geen vreemde gedachte maar toch waren er nog 3 renners die onder zijn tijd doken. Als eerste was het de hoop van Nederland voor weer een eindzege in deze ronde Tom Dumoulin die als eerste ook onder de 12 minuten dook, maar nog geen minuut later was het Simon Yates die nog eens 5 tellen van zijn tijd haalde. Tussen hun was dus genoeg ruimte voor de Roze trui drager Van der Poel die uiteindelijk dus 2e werd en zijn positie handhaafde.

 

In het AK doen de mannen van Jumbo-Visma goede zaken. Achter Mathieu en Simon Yates staat Dumoulin nu 3e op 16 seconden van de renner van Alpecin-Fenix. Kelderman staat op 24 tellen en op 28 de 2e man van Jumbo-Visma Tobias Foss samen met Mollema op plek 7 en 8. Koen Bouwman staat op een keurige 17e plek en ook Sam Oomen staat nog binnen 50 seconden van de klassementsleider. Daarmee doet de geel-zwarte formatie het zeer goed tot nu toe en lijken de mannen in een prima vorm te steken. Pascal Eenkhoorn probeerde nog voor de bergtrui te gaan vandaag maar werd daarvoor net geklopt door de Duitser Zabel.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.