Etappe 3

Kaposvár › Balatonfüred


Lengte 201 km
Hoogtemeters 1150
Vlakke etappe

 

Het zou een lange en vooral saaie etappe worden. Vanuit de start mochten 3 Italianen wegrijden, het waren Rivi van Eola-Kometa en de 2 zelfde uit de eerste etappe Bais en Tagliani van Drone Hopper. Hun maximale voorsprong werd maximaal zo’n 7 minuten maar al naar 40 km besloot het peloton dat ze dat al te veel vonden en brachten het terug naar een minuut of 3. Het zou nooit veel meer als dat worden. In de eerste fase van de etappe waren het nog de mannen van Alpecin-Fenix die de achtervolging leidde maar na genoeg de finale in zicht kwam namen de sprintersploegen het over. De mannen van Jumbo-Visma vonden het wel best en zaten bijna de hele etappe achterin de groep.

 

Op zo’n 30 kilometer van de finish was het ook wel gedaan met de samenwerking vooraan, eerst was het Rivi die probeerde weg te komen waardoor Tagliani terugviel in het peloton en niet veel later brak de wil om samenwerking ook de 2 anderen op en op 25 kilometer voor de finish was er een hergroepering. Nog 1 prijs was er te verdelen, op een klim 12 kilometer voor de streep lager er nog een paar bergpunten te pakken, Eenkhoorn probeerde Zabel nog te verrassen maar deze bleef in zijn spoor, ondanks dat Eenkhoorn als eerste boven was, was zijn positie in het AK te slecht om de bergtrui dinsdag te mogen dragen. Pascal probeerde het na de top nog even solo maar op 6 km voor de finish was het ook voor hem gebeurd.

 

Het werd een massasprint die gewonnen werd door Cavendish voor Demare en Gaviria. De kopmannen van Jumbo-Visma eindigde zonder problemen in de buik van het peloton en mogen zich opmaken voor een eerste aankomst bergop dinsdag. Maandag eerst nog een lange verplaatsing naar Sicilië.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.