Etappe 4

Avola › Etna

 

Lengte 172 km
Hoogtemeters 3626
Bergetappe

 

Vooraf waren de verwachtingen hoog voor deze etappe, vandaag zouden we weten hoe de vlag ervoor stond voor Jumbo-Visma en of ze met 2 of 3 renners bij de besten in het klassement konden staan. Het werden er uiteindelijk geen. Waar het aan lag wist niemand, Tom kon zijn benen niet vinden en ook Foss en Oomen moesten in de laatste kilometers de betere laten gaan. Was het een reactie van de hoogtestage, iets wat je wel vaker ziet in een grote ronde als er vroeg al een bergop aankomst is. We kunnen het alleen maar hopen, maar de teleurstelling bij de renners en de volgers was groot.

 

Het begon allemaal zoals voorspelt, een grote kopgroep reed weg (met daarbij ook Gijs Leemreize) en zou het waarschijnlijk tot aan de finish kunnen volhouden omdat eigenlijk geen van de klassementsmannen al het roze om de schouders wil. Dus werd er in de kopgroep vooral gekeken naar Vansevenant en Lopez maar ook de sterke Kamna zou wel eens iedereen kunnen verrassen. De voorsprong liep op tot dik 11 minuten en toen vond Ineos het wel genoeg. De achtervolging werd dan toch eindelijk ingezet en weer teruggebracht tot een minuut of 8. 

 

De kilometers liepen hard terug maar het verschil liep niet vee verder terug, vlak voor de Etna was er nog altijd zo'n 7 minuten verschil tussen de kopgroep en het peloton. Op de klim was het eerst Oldani die wegsprong uit de kopgroep en hij pakte een kleine minuut. Halverwege de klim was het Lopez van Trek, de Lopez van Astana was al eerder in de etappe afgestapt, die een aanval deed. Daarachter viel het groepje achtervolgers uiteen en kon Leemreize gelukkig nog wel goed volgen. Maar ook hij zou uiteindelijk de rest moeten laten gaan en vlak voor het peloton als 6e binnenkomen. Vooraan was het Lopez die Oldani bijhaalde en hem achter liet. Op dat moment moest Dumoulin als eerste lossen en even later konden ook Oomen en Foss het tempo niet langer volgen. 

 

Vanuit de kopgroep sprong Kamna nog weg en haalde op een paar kilometer voor de finish Lopez nog bij, samen reden ze naar de top waar de Duitser eenvoudig wist te winnen van de Spanjaard. Deze werd wel de nieuwe leider in het AK. Oomen en Foss verliezen meer dan 2 minuten op de groep der favorieten en Dumoulin zelfs meer dan 6 minuten. Voor de komende dagen is het proberen de juiste vorm weer te vinden want in het weekend staat de etappe naar Blockhaus op het programma.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.