Van ruk naar raak - Giro column 4

Gepubliceerd op 21 mei 2022 om 01:14

door Erik Berendsen

 

Zeker weten doe ik het niet, hoewel de twijfel niet heel groot is, maar ik denk dat ik niet de enige TJV-supporter ben die de avond na Koen zijn zege in Potenza elk internet forum en elke social media platform ben afgestruind op zoek naar filmpjes en foto's van een blije Koen, blije TJV-renners, de finish meermaals heb bekeken en nogmaals positief ontroerd raakte van de emoties.

 

Hoe anders was dat daags ervoor. Rit 4 de Etna op. Euforie maakte plaats voor een heel zuur gevoel. Ze waren zo goed begonnen aan de Giro, de tijdrit was een prima prestatie voor nagenoeg alle renners, maar waar de tijdrit voor te veel enthousiasme zorgde, veroorzaakte de rit de Etna op voor een gevoel vergelijkend met de tijdrit van La Planche des Belles Filles.....de gemiddelde TJV-Supporter weet nog exact hoe die middag aanvoelde.

 

Het contrast van de tijdrit van rit 2, vervolgens de Etna en daarna Potenza, een achtbaanbouwer is jaloers op de hoge pieken en extreem diepe val. Moet je als fan zulke tegenvallers ervaren om echt te kunnen genieten van mooie zeges?? Was het verwachtingspatroon gewoonweg onrealistisch?? Als alles goed valt kan Tom, zal Tobias en gaat Sam mee van voren zitten. Nee, het viel nog niet goed voor hen, maar hoe goed viel het voor Koen.

 

Echt he, van ruk op de Etna, naar raak in Potenza, kijk één filmpje van Koen na de finish en je kan de dag weer aan. Van mij hoeven de dalen overigens niet zo diep te zijn, ik kan ook genieten van hoogtepunten zonder er doorheen te hebben gezeten. Misschien hoort het wel bij elkaar en moet er eerst af en toe wat tegenzitten voor we van succes kunnen genieten. Dat zure gevoel, hoe lastig is dat.

 

Mocht dat zo zijn? Eerst ruk dan raak? Laat dan de jam bij het ontbijt op zijn, wil Barbara Pedrotti niet een keertje met Jos van Emden uit, doet de verzorger morgen geen taartje in de musette en krijgt Addy Engels de ploegleidersauto niet aan de praat, hopelijk schiet Gijs of Pascal dan raak in een volgende etappe......ik zal internet weer afstruinen voor kippenvel-filmpjes

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.