23.6.2021 door Erik Berendsen

Weet u nog: 2020, het jaar waar in een lab in China een virus wist te ontsnappen, maar vooral het jaar waarin menig evenement geen doorgang vond. Onder een evenement bleek veel te vallen, Pinkpop of Zwarte Cross was logisch, maar ook de oer-Hollandse kringverjaardag waar een plankje kaas en plakjes worst rondgaat mocht ineens niet meer. De jaarlijkse buurt-BBQ of wekelijkse kerkdienst (buiten de biblebelt) gingen ineens niet door, althans zo voelde het. Wat vooral niet doorging waren de sportevenementen met grote supportersscharen. Geen EK-voetbal, geen Olympische Spelen, Wimbledon mocht niet, AZ Alkmaar ging naar de rechter om zo alsnog landskampioen te worden. Van uitstel kwam in veel gevallen afstel, althans voor het jaar 2020.

 

Nu in 2021 wordt dit goedgemaakt. Het EK voetbal 2020 is in volle gang, in Londen zijn ze de aardbeien aan het plukken voor Wimbledon en in Tokyo wordt de dagelijkse RIVM-update met argusogen bekeken met in het achterhoofd de spelen die daar over anderhalve maand zullen starten. Sportminnend tv-kijker komt niets tekort deze zomer, hoewel uiteindelijk de aandacht verdeeld zal moeten worden.

 

Daar zit wel een beetje de valkuil, want hoeveel heeft u al voorbij zien komen aangaande de komende Tour? Weet u de startlijst al uit uw hoofd, weet u met hoeveel kopmannen Team Ineos aan de start zal verschijnen? In welke etappe rijden ze de Alpe d'Huez op? Niet zegt u? De Mont Ventoux dan? Twee keer zegt u? Waar vorig jaar reikhalzend uitgekeken werd naar de start van de Tour, menig "kenner" wist te vertellen wie zou gaan winnen, is dat dit jaar mondjesmaat, waarschijnlijk is het wachten op het startschot aankomende zaterdag in Pau, Brest zegt?

 

Hoe kom je dan in de stemming? Waar haal je de tijd vandaan? Eigenlijk is het stappenplan heel eenvoudig. Ga als eerste naar www.letour.fr, zoek daar naar het parcours en wandel rustig door de etappes heen. Houdt daarbij in gedachten dat Wout van Aert mee is met onze mannen en kom tot de conclusie dat hij zijn fonkel nieuw verworven zwart-geel-rode tricot binnen enkele dagen in zou kunnen ruilen voor een mooi geel exemplaar.

 

Als het parcours doorwandelen niet afdoende is, dan kan het geen kwaad om voorbeschouwingen te lezen, onze eigen site, wielerflits, cyclingnews of die van The inner Ring, zet daarbij de podcast aan en luisterend naar de Rode Lantaarn, Live Slow Ride Fast, Kop over Kop, De Grote Plaat, In het Wiel of wederom onze eigen podcast Grande Casino bent u toch echt niet meer te houden. Als u dan nog niet in de stemming bent gekomen, dan heb ik het vermoeden dat u fervent voetbalfan bent en liever eerst het EK wil uitspelen.

 

Mijn stemming is ondertussen op een zorgelijk niveau gekomen, bij hoeveel graden koorts moet je een covid-test ondergaan? Het vullen van menig tourpoule zorgde al voor frustratie en slapeloze nachten waardoor vermoeidheid de overhand begint te krijgen. De twijfel over het uitrijden van de Tour door menig renner maakt me onzeker als een 13-jarige puber die voor het eerst een klasgenootje uit wil vragen. Tijdens mijn dagelijkse werk maak ik me drukker over de vraag of we een duel krijgen tussen Pogacar en Roglic dan om een gefrustreerde cliënt aan de telefoon.

 

Ondanks het voetbal en de aankomende Olympische Spelen kan het mij niet snel genoeg beginnen! Hopelijk met een betere afloop dan 2020, want naar die documentaire Code Geel kan ik nog steeds niet kijken.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.