30.6.2021 nabeschouwing door Katy Madgwick

Vooraf waren er onzekerheden, verwachtingen en hoop. Hoe zou Primoz zich houden nadat hij gisteren als mummie te zien was op sociale media, kon Wout het geel en de etappe pakken en hoe hielden de rest van de ploeg zich in de tijdrit van 27,2 km. . Het parcours bleek zwaarder als van te voren gedacht en de concurrentie sterker. Kung was wel ingecalculeerd maar dat Pogacar in staat was om huis te houden zoals vorig jaar in Tour had niemand rekening mee gehouden. Maar laten we bij het begin beginnen.

 

De eerste 3 renners die over het parcours moesten rijden waren de knechten van dienst: Mike Teunissen, Tony Martin en Sepp Kuss. Toen de laatste over de streep kwam stond het drietal op 1, 2 en 3 in de daguitslag… prima gedaan dus. Sepp reed misschien zelfs wel 1 van zijn beste tijdritten uit zijn carrière terwijl het erop leek dat hij niet eens volle bak ging. Hij zou uiteindelijk 33e worden op net geen 2 minuten van de winnaar. Het zegt vooral iets over de vorm waarin Sepp verkeerd, die lijkt vrij goed te zijn.

 

De volgende renner die van het vertrekplatform vertrok was Steven Kruijswijk die uiteindelijk een degelijke tijdrit afleverde maar zeker geen topuitslag. Hij eindigde wel voor mannen zoals Carapaz, Mas, Kelderman en Fuglsang. De volgende renner was Jonas Vingegaard die bij het eerste tussenpunt een prima tijd neerzetten, gelijk aan die van Kung en dit ook goed volhield. Aan de finish moest hij uiteindelijk maar 8 seconden aan de tijdritspecialist uit Zwitserland toegeven, een geweldige prestatie van de Deense klimmer. Uiteindelijk zou alleen Pogacar er nog onderdoor komen en dus eindigde hij op het podium vandaag.

 

Dan hebben we dus nog 2 renners van Jumbo-Visma over… de Belgische hoop op het geel Wout van Aert en de onbekende factor na zijn zware valpartijen (in etappe 1 en 2 ging hij onderuit) Primoz Roglic. Wout reed gewoon een prima tijdrit maar mistte de echte power, iets wat na zijn ingreep een paar weken voor de Tour ook eigenlijk niet heel vreemd is, maar de afgelopen paar dagen had hem hoop gegeven. Hij staat nu op 30 seconden van het geel en heeft de hoop op het kleinood nog niet opgegeven, al moet er wel een klein wonder gebeuren de komende 2 dagen. Primoz leverde een ongelofelijk sterke tijdrit af voor iemand die van top tot teen open ligt. Ondanks de pijn verloor hij vandaag maar 44 tellen op zijn landgenoot maar was wel 1 van de betere klassementsrenners in de daguitslag. De komende 2 dagen kan hij weer wat proberen te herstellen voordat ze dan echt de bergen ingaan.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.