door Erik berendsen

De voortuitzichten waren roze, helaas roze doordat ik ze door mijn eigen roze bril hadden bekeken. Eigenlijk hadden de vooruitzichten geel moeten zijn. De gele trui lonkte voor Primoz toch weer in 2021 , maar we weten nu dat ook in 2021 dit geen werkelijkheid zal worden. Primoz werd met ducttape op zijn tijdritfiets gezet en wonder boven wonder kon hij er een puike rit uitkrijgen. Helaas was alle ducttape op en kon Primoz de eerste bergrit niet op zijn fiets worden getaped, afstappen was het gevolg.

 

Jonas Vingegaard "to the rescue" bleek het in de etappes daarna, maar de rescue bleek niet op de ranke schouders van de 24-jarige Deen alleen te rusten, Jonas kon rekenen op een geweldige Wout van Aert. Een moddergevecht in de winter, een massasprint, een tijdrit, zelfs een dubbele Mont Ventoux blijkt geen probleem voor hem. Daags nadien kan ik er nog steeds niet over uit, wellicht moet ik het nog eens navragen bij de voorzitter van de Wout van Aert fanclub.......Michel Wuyts, luister nog maar eens zijn enthousiasme terug. De Oh la la's vlogen ons om de oren als waren we al in Parijs en slenterden we door de Moulin Rouge.

 

Waar Jumbo-Visma en Jonas op Wout konden rekenen, bleek de overwinning van Wout voor inspiratie te zorgen. Sepp Kuss kwam in Bretagne tot de conclusie dat hij zijn benen thuis had laten liggen, een geluk bij het ongeluk was dat de route van deze Tour langs zijn huis in Andorra kwam. Gisteren was het moment daar, tijdens de teambespreking was het strijdplan duidelijk. Zorg dat je met een aantal man in de ontsnapping komt en speel de beste uit, zo simpel als wat. Op tv was het niet goed te zien, maar Sepp vond thuis zijn benen en maakte de dag. Perfect het ploegenspel uitspelen klinkt zo simpel als wat, maar is vaak lastiger dan het lijkt.

 

Was het de bedoeling, lag het in de lijn der verwachting, had Merijn die allemaal voorzien? De derde week komt eraan en had Primoz nog in koers gezeten dan had hij kunnen rekenen op een leger aan sterke mannen. Sepp heeft zijn benen terug, Steven heeft weer voldoende wedstrijdkilometers in de benen, Wout is echt van zijn blinde darm af en Jonas is één van de sterksten van het peloton. De derde week gaan de mannen van Jumbo-Visma super zijn, met twee ritoverwinningen en een potentieel podium kan dit nog een geslaagde Tour worden.

 

Heb ik weer mijn roze bril op gezet? Nee, Sepp keilde de bril vakkundig het publiek in en gaf hiermee aan dat het allemaal niet door een roze bril bekeken moet worden, ze staan er en zullen er nog meer staan komende week!!

 

Ik ben er klaar voor......

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.