18.7.2021 nabeschouwing door Katy Madgwick

Ik ben dankbaar voor de kans om een laatste update te schrijven en het is om Wout's derde etappeoverwinning, een sprintoverwinning op de iconische Champs Elysee, toe te voegen om zo de stand van het team op vier etappeoverwinningen te brengen. Voor Wout zelf bevestigt het zijn status als 's werelds beste allrounder, want hij voltooit een prestatie die slechts eerder werd bereikt door twee grote wielerlegendes, Eddy Merckx en Bernard Hinault. Al het gepraat deze Tour ging over de perfecte lead-outs van Michael Morkov voor Mark Cavendish, maar vandaag alle lof voor Mike Teunissen voor het leveren van een lead-out voor Wout die wedijverde met die van Morkovs inspanningen. Weer een echte teamprestatie.

 

Toen Wout met zoontje Georges het podium betrad en later werd gevolgd door Jonas met zijn kleintje, bracht het de sensationele prestaties van dit team echt naar huis. Onder druk en met verminderde aantallen hebben ze gevochten voor hun eigen kansen, en voor elkaar, en ze hebben zichzelf, hun families, het hele team en de fans zo trots gemaakt. Ze hebben zeker nieuwe supporters gevonden de afgelopen weken en tegen hen zeg ik welkom – je hebt verstandig gekozen.

 

Bedankt dat je bij me bent geweest, want ik heb de hoogte- en dieptepunten van deze onvergetelijke groep renners op papier proberen te zetten – wees voorzichtig en ik zie jullie allemaal in de Vuelta.

 

Eindklassement Tour de France 2021

 

Rank Renner Team Tijd
1  POGAČAR Tadej UAE-Team Emirates 82:56:36
2  VINGEGAARD Jonas Team Jumbo-Visma 05:20
3  CARAPAZ Richard INEOS Grenadiers 07:03
4  O'CONNOR Ben AG2R Citroën Team 10:02
5  KELDERMAN Wilco BORA - hansgrohe 10:13
6  MAS Enric Movistar Team 11:43
7  LUTSENKO Alexey Astana - Premier Tech 12:23
8  MARTIN Guillaume Cofidis 15:33
9  BILBAO Pello Bahrain - Victorious 16:04
10  URÁN Rigoberto EF Education - Nippo 18:34

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.