Milaan - Sanremo 2022

La Primavera zoals de langste en het eerste monument van het seizoen ook wel geliefkoosd genoemd wordt in Italië. De lente is begonnen en dus het seizoen van de voorjaarsklassiekers. Een eerste voorproefje hebben we natuurlijk al gehad met het Vlaamse openingsweekend maar dit is toch de eerste grote wedstrijd waar de mannen van het klassieke voorjaar naar toe leven. Ook al is dit waarschijnlijk de moeilijkste klassieker om te winnen, het heeft een vrij voorspelbaar verloop, al moet je daar in deze tijd erg voorzichtig mee zijn, en er hebben al veel type renners hier gewonnen. Sprinters, klassiek geschoolde renners maar ook klassementsrenners. 2 jaar geleden was het Wout van Aert die hier met een machtige jump wist te winnen en dat wil hij heel graag nog weer eens over doen.

Lees meer »

Tirreno - Adriatico 2022

Het is maart en het is koers. In Frankrijk is er Parijs-Nice, maar in Italië is er de Tirreno-Adriatico. De Koers van de twee zeeën zorgt jaarlijks voor vele mooie plaatjes én voor de nodige historische etappes. Vorig jaar was Wout van Aert weer eens buitenaerts bezig; hij werd tweede achter de ongenaakbare Tadej Pogacar, maar won wel twee etappes. Hoe ziet het parcours eruit en wie maken dit jaar kans op de zege? We blikken vooruit!

Lees meer »

Paris - Nice 2022

Vorig jaar was na 7 etappes wel duidelijk wie de sterkste was in die editie van koers naar de zon. In etappe 4, 6 en 7 had de Sloveen van Jumbo-Visma toegeslagen en het peloton al bijna knock-out. Er was nog kritiek geweest op het feit dat hij die laatste etappe Gino Mader niet had laten winnen maar dat hij de Zwitser op 100 meter voor de finish nog passeerde.

Lees meer »

Strade Bianche 2022

Witte wegen (of Strade Bianche). Het zesde monument? Al een tijdje klinken er steeds meer geluiden dat de Italiaanse voorjaarsklassieker na Milaan-San Remo, de RVV, Paris-Roubaix, LBL en de Ronde van Lombardije het zesde monument moet worden.

Lees meer »

Omloop het Nieuwsblad 2022

Het staat voor de klassieke wielerliefhebber als een paal boven water: het seizoen begint bij de Omloop (het Volk of het nieuwsblad laat ik aan u over). Komend weekend, de zaterdag om precies te zijn, mogen de banden weer uit de mottenballen, de crossfiets in de schuur en koersbroek weer aan.

Lees meer »

UAE Tour 2022

We gaan weer koersen! Van 20 tot en met 26 februari staat de eerste WorldTour-koers van 2022 op het programma. Evenals in 2021 is de UAE Tour de gelukkige om dit bal te openen. Voor veel renners betekenen dit de eerste wedstrijdkilometers van het jaar. Bij Team Jumbo-Visma Supporters warmen we je graag op voor de rittenkoers in de Verenigde Arabische Emiraten. Wie zijn de favorieten, wat zijn de kansen van onze geelzwarte brigade en op welke etappes kun je met smart naar uitkijken?

Lees meer »

Volta ao Algarve 2022

Na de seizoensopener in Spanje is het de beurt aan de volgende rittenkoers voor Jumbo-Visma in de Portugese Algarve. Deze koers die al in 1936 voor het eerst werd verreden kwam pas eigenlijk echt goed op stoom in de jaren 60 van de vorige eeuw. In de beginjaren was het vooral een koers die gedomineerd werd door Portugese renners maar vanaf de jaren 90 werd het steeds internationaler met winnaars als Alex Zulle en Melchor Mauri. Maar pas de afgelopen jaren kwamen de echt grote namen op deze koers af en zagen we opeens mannen als Alberto Contador, Porte, Kwiatkowski op het hoogste podium staan.

Lees meer »

Volta a la Comunitat Valenciana 2022

De eerste koers van het jaar begint voor Jumbo-Visma in Valencia. In 2021 sloeg de ploeg deze koers vanwege alle Corona perikelen nog over. 2020 was dus de laatste keer dat de ploeg er aan de start stond, toen volledig ingericht rondom Dylan Groenewegen die dat beloonde met 2 zeges. In het klassement speelde de ploeg dat jaar geen rol. Dit jaar komt de ploeg met een sterke selectie en nemen ze zowel een sprinter mee als een paar getalenteerde klimmers. Deze koers die al sinds 1929 bestaat, al werd hij niet altijd verreden, werd nog nooit gewonnen door een renner van de Nederlandse ploeg. 

Lees meer »

Katy's blik op het jaar 2022

Het was een rollercoaster van een jaar voor de Nederlandse ploeg. Ze hebben veel bereikt ondanks een paar belangrijke tegenslagen, de eerste kwam met de beslissing van Tom Dumoulin om een stap terug te doen uit de sport in januari. Ze werden geteisterd door blessures en valpartijen, te beginnen met de val van Primož Roglič in Parijs-Nice, maar zette hun schouders eronder en toonden de ware betekenis van hun motto 'samen winnen', en kwamen samen ondanks het verlies van 50% van hun team in de Tour om vier ongelooflijke etappezeges te pakken en de tweede plaats in het klassement veilig te stellen.

Lees meer »