Volta a la Comunitat Valenciana 2022

Gepubliceerd op 28 januari 2022 om 01:01

De eerste koers van het jaar begint voor Jumbo-Visma in Valencia. In 2021 sloeg de ploeg deze koers vanwege alle Corona perikelen nog over. 2020 was dus de laatste keer dat de ploeg er aan de start stond, toen volledig ingericht rondom Dylan Groenewegen die dat beloonde met 2 zeges. In het klassement speelde de ploeg dat jaar geen rol. Dit jaar komt de ploeg met een sterke selectie en nemen ze zowel een sprinter mee als een paar getalenteerde klimmers. Deze koers die al sinds 1929 bestaat, al werd hij niet altijd verreden, werd nog nooit gewonnen door een renner van de Nederlandse ploeg. 

De aankomende editie bestaat net zoals voorgaande jaren uit 5 etappes. 3 etappes zijn aangemerkt voor de sprinters en er zijn 2 aankomsten bergop. De 3e etappe kent zelfs een stukje onverhard terrein richting de top van de slotklim. Het gaat een uitdagend rondje worden met kansen voor ieder type renner.

Team Jumbo-Visma

 

De Nederlandse ploeg staat aan de start met de bedoeling elke dag mee te doen om de dagzege en te proberen een klassement te rijden met Vader, Oomen en Leemreize. De 3 jongelingen hoeven niet voor een kopman te rijden en mogen waarschijnlijk voor hun eigen kans rijden. Voor Vader is het zijn eerste koers op de weg en ook voor de nog pas 22 jarige Gijs Leemreize zijn koersen op dit niveau nog 1 grote ontdekkingstocht. Sam Oomen is dus de renner met de meeste ervaring, ook al is hij pas 26. Vorig jaar liet hij af en toe weer wat van zijn talent zien met een sterke 8e plek in de Ronde van Zwitserland en de 18e plek in de Vuelta als knecht van kopman Roglic was meer dan behoorlijk te noemen. David Dekker mag het proberen in de sprintetappes en krijgt een behoorlijke trein met zich mee in de vorm van wegkapitein Jos van Emden, de Italiaanse hardrijder Affini en Pascal Eenkhoorn (die dit jaar zijn debuut gaat maken in een grote ronde). Dekker die vorig jaar goed presteerde oa de UAE tour zal het wel moeten opnemen tegen topsprinters als Fabio Jakobsen en Giacomo Nizzolo.

 

Sterrenverdeling


*** Evenepoel, Nibali, Fuglsang

** Kelderman, Vlasov, Valverde

* De la Cruz, Oomen, Soler, Haig

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Willem van Elmpt
2 jaar geleden

We zullen er in de vierde etappe bijzijn, finish in Torrevieja. Daar hebben we een huis. Komt als echte fan mooi uit.