Ronde van Catalonië 2022

Gepubliceerd op 19 maart 2022 om 19:32

Op het eerste oog lijkt het erop dat de Ronde van Catalonië dit jaar iets minder zwaar is, maar schijn kan soms ook bedriegen. Het aantal hoogtemeters zijn nagenoeg gelijk aan vorig jaar en ook het aantal beklimmingen doen niet echt onder voor die van 2021. Maar het gemis van bijvoorbeeld een tijdrit en kijkend naar de finales die dit jaar toch iets minder angst inboezemen zou je toch zeggen dat de renners wat minder diep hoeven te gaan. Is de organisatie geschrokken van de overmacht van Ineos vorig jaar toen zijn uiteindelijk met 3 man op het eindpodium stonden?

 

door Rahim Vlasblom

Voor Jumbo-Visma is dit nooit echt een gelukkig rondje geweest. Vorig jaar was het Kuss die best geklasseerde renner was, maar wel buiten de top 10. In 2017, 2018 en 2019 was het Steven Kruijswijk die dan wel in de top 10 eindigde maar nooit kon imponeren. Voor de laatste podiumplek van de ploeg moeten we alweer terug naar 2007 toen Denis Menchov 3e werd. Voor de laatste etappezege moeten we terug naar 2014 toen Stef Clement, rijdend voor Belkin, die in de bergtrui de 6e etappe won voor Rudy Molard en Pieter Serry, 

Winnaars laatste edities

 

2021 YATES Adam
2019 LÓPEZ Miguel Ángel
2018 VALVERDE Alejandro
2017 VALVERDE Alejandro
2016 QUINTANA Nairo
2015 PORTE Richie
2014 RODRÍGUEZ Joaquim
2013 MARTIN Dan
2012 ALBASINI Michael
2011 SCARPONI Michele

 

Parcours

 

Zoals gezegd een editie zonder tijdrit, waarschijnlijk 2 kansen op een massasprint, 2 bergaankomsten en heel veel hoogtemeters. De eerste etappe zou voor een sprinter kunnen zijn maar dan moeten ze wel het klimmetje op 15 km voor de finish zien te overleven. 4 km aan 6% is best pittig dus alleen de beter klimmende sprinters lijken daar een kans te maken, zeker als er in het peloton goed wordt doorgetrokken. De 2e etappe lijkt meer ideaal voor een massasprint, de laatste lastige kilometers liggen ruim 50 km voor de finish. De laatste 30 km zijn, zeker voor Spaanse begrippen gewoon vlak. De 3e etappe kent een bekende aankomst in Catalonie, La Molina. Eerder was dit de aankomstplaats in 2017, 2018 en 2019 met bekende namen als winnaar: 2x Valverde en Angel Lopez. Een minder bekende aankomst is die van de 4e etappe Boí Taüll en dat kan kloppen, we moeten 20 jaar terug om deze aankomst tegen te komen. Het is een lastige klim maar ook de aanloop mag er wezen, het zal de koninginnenrit zijn. De 5e etappe kent wel de nodige hoogtemeters maar de finale is niet al te lastig. De laatste paar heuvels in de finale zullen waarschijnlijk niet voorkomen dat we ook hier een massasprint zullen hebben. De6 e etappe lijkt gemaakt voor een ontsnapping, genoeg hoogtemeters om het een achtervolging lastig te maken en dat de sprinters waarschijnlijk kansloos zijn en het gaat een snelle finale worden aangezien de laatste 25km vooral bergafwaarts zijn. De laatste etappe is de bekende rondjes rondom Barcelona met de Montjuic als scherprechter. Maar liefst 6x moet men deze bult over en dat betekent meestal een sprint met een uitgedund peloton of een solo. Vorig jaar was het De Gendt die uit handen van een groep van 22 wist te blijven, toen hij samen met Mohoric de finale had gekleurd. In 2019 was het Formolo die uit handen van de groep wist te blijven en in 2018 deed Simon Yates dat. Het was voor het laatst een sprint in 2017 toen Valverde won.

 

 

Deelnemers

 

Na Paris-Nice en de Tirreno is het in de ronde van Catalonië altijd weer even zoeken naar de grote namen in het deelnemersveld en dat maakt deze koers ook wel weer interessant.  Vorig jaar eindigde Ineos hier 1, 2 en 3 in het algemeen klassement en ook dit jaar komen ze met een sterke ploeg. Carapaz, Porte, Rodriguez en Sivakov maken allemaal kans op een top 10 in het algemeen klassement. Movistar heeft met Valverde een renner in vorm, was onlangs nog 2e in de Strade Bianche. UAE komt dan weer met Almeida en Rui Costa, de 2 sterke klimmers zullen zeker vooraan meedoen. Ook Quintana is van de partij, de Colombiaan is sinds het begin van dit seizoen al in een prima vorm en zonder renners van het niveau Pogacar en Roglic maakt hem misschien wel de grootste kanshebber.

Een andere kanshebber is de nummer 2 van Parijs-Nice, Simon Yates... zonder een tijdrit zal hij zeker meedoen voor het podium. Een andere ploeg dat met een sterk blok komt is EF, alleen hebben Carthy, Chaves en Uran dit jaar nog niet heel veel potten kunnen breken. Cofidis komt met Martin en Bahrein heeft Poels en Haig om uit te spelen. 

 

Sprinters

 

Echte topsprinters zijn er niet in Catalonië. Hoffstetter is in goede vorm en zit al een tijdje tegen een grote zege aan. Ook Bauhaus is in the winning mood en won onlangs een etappe in de Tirreno. Verder staat Matthews op de starlijst en sprinters van de 2e lijn zoals Molano, Colbrelli en Laas.

 

Team Jumbo-Visma

 

Op papier komt de Nederlandse formatie met een hele degelijke selectie naar deze ronde. Met Dumoulin en Kruijswijk heeft de ploeg op papier 2 renners die top 10 zouden moeten kunnen rijden maar van beide is het onzeker waar ze staan. Steven is hard gevallen in Parijs-Nice en reed daar vrij zielloos rond. Dumoulin kon bergop niet mee in de UAE-tour en werd daarna geveld door Covid en reed sindsdien geen koers meer. Aan de ondersteuning zal het verder niet liggen met Gesink, Oomen, Harper en Dennis heeft de ploeg een heel sterk blok voor in de bergen. Daarnaast is er nog David Dekker die het in de sprints mag proberen maar weinig ondersteuning heeft en het waarschijnlijk alleen moet uitzoeken. Verder is ook zijn vorm niet heel goed nog. Ook na een zware val en ziekte. Het is allemaal vrij onzeker maar aan de andere kant zullen de verwachtingen dus ook niet al te groot zijn, dus wellicht kunnen ze ons verrassen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.